Inloggen Account aanmaken

Over game-check.mirro.nl

Over game-check.mirro.nl

Aan de slag
Wat levert gamen je op? Wat kost het je? Deze site biedt informatie en tips om je gamegedrag onder controle te krijgen en/of houden. Naast informatie en uitleg op de site kun je zelfstandig aan de slag met de zelfhulpmodule (€ 7,-) om inzicht te krijgen in je klachten.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder Jeugd, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Het in kaart brengen van de sociale omgeving en aandacht voor het tijdsaspect worden in alle game-interventies aan de orde gesteld, zo ook bij deze zelfhulpmodule. Meegenomen bij de ontwikkeling van game-check zijn de module gamenondercontrole van Brijder Jeugd en de op de Community Reinforcement Approach gebaseerde behandeling van NovadicKentron. Onderwerpen die in de module verder aan de orde komen zijn:

  • Gamen de baas: je gamet langer dan je eigenlijk zelf wil. Ben je nog wel de baas over de game of niet?
  • Waarom gamen: je bent vast ooit begonnen met gamen omdat je het gewoon leuk vindt. Er kunnen situaties zijn die jou verleiden om meer te gamen of waarin je meer behoefte hebt om te gamen.
  • Gamen, familie & vriendschap: door het gamen is er soms weinig tijd om af te spreken en kunnen vriendschappen worden verwaarloosd, maar er kunnen door het gamen ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Wees hier alert op.
  • Hoe houd ik gamen leuk: gamen is heerlijk als je je verveelt of op een regenachtige zondagmiddag. Als gamen je enige tijdverdrijf wordt, ligt een gameverslaving echter op de loer.

Gamen de baas

Je gamet langer dan je eigenlijk wilt. Je neemt...

Gamen de baas

Waarom gamen?

Je bent vast ooit begonnen met gamen omdat je het...

Waarom gamen?