Inloggen Account aanmaken

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

Deze module zorgt dat je stilstaat bij jouw gamegedrag. Wat levert gamen je op? Wat kost het je? Hoe houd je het leuk? Met behulp van oefeningen en tips ga je bewuster kijken naar jouw gedrag en kun je leren hoe je de controle behoudt. Thema’s die aan orde komen zijn: minder tijd en aandacht hebben voor werk of vrije tijd, langer gamen dan je eigenlijk wilt, gamen krijgt een andere functie en het verlies van sociale contacten.

Gratis anonieme behandeling

Game jij vaker dan je eigenlijk zou willen, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Vanaf 1 juni 2017 kan Stichting mirro dankzij een subsidie van Zorginstituut Nederland gratis anonieme behandeling aanbieden.

Aanmelden anonieme behandeling >>

Zelf aan de slag?

De module kun je zelfstandig doorlopen, zonder begeleiding van een zorgprofessional, op het moment dat het jou het beste uitkomt. Voor € 7,- maak je een mirro-account aan met één jaar anoniem gebruik van tot de Zelfhulp onderdelen van alle beschikbare modules.

Tips, oefeningen, video’s en informatie
In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen. Door in het menu op ‘Zelfhulp – Start zelfhulpmodule’ te klikken, start je de module. Wil je naar een volgend of ander onderdeel, gebruik dan de pijlen onder elk onderdeel of kies een nieuw onderwerp uit het menu (let op: als je iets hebt ingevuld moet je de pijlen gebruiken om deze gegevens te behouden).

Start- en eindmeting
Het eerste en laatste onderdeel van de module bevatten een start- en eindmeting. De startmeting is bedoeld om je een idee te geven van je huidige situatie. Hoe ervaar je de voor- en nadelen van het nieuwe werken? Als je de module hebt afgerond kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?